10 jaar Blauwe Boom

Blauwe Boom bestaat 10 jaar! Een terugblik op het feest.
Op de Nationale Burendag 23 september 2023 hebben wij feestelijk het 10-jarig bestaan van de Blauwe Boom gevierd.

 Vrolijke Afrikaanse ritmes van djembé spelers hebben de omwonenden letterlijk en figuurlijk opgetrommeld! Ons kleine activiteitencentrum stroomde vol met mensen. Genodigde gasten, waaronder de wethouder, klimaatburgemeester, gebiedsregisseur, vertegenwoordigers van verschillende organisaties, buurtbewoners, vrijwilligers, kinderen met hun trotse ouders. Bij elkaar een gezellig gezelschap.

Tot onze vreugde verscheen ook de Mystery Guest, erelid van onze vereniging: Antoinette Getrouw, naar wie ons plukbosje is genoemd.

Op tafels werd Hollandse appeltaart en heerlijke baklava geserveerd, de ene niet zonder andere, want zo divers is ook onze wijk. Er werden mooie gedichten voorgedragen door onze dichteressen Agatha Bekker en Petra van Rijn, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. Wij voelden ons ermee vereerd!

De wethouder Anjo van de Ven heeft samen met de kinderen het lintje geknipt en de expositie van hun kleurrijke schilderijen geopend. Een bijzondere expositie: geïnspireerd door de grote meesters, naamdragers van de straten van onze wijk: Picasso, Mondriaan, Van Gogh, Mesdag, Velasques, El Greco, Murillo, Mesdag en Bart van der Leck. De kleine meesters hebben hun best gedaan en de kunstwerken zijn prachtig! Hoe fantastisch zou het zijn als hun schilderijen ergens een plek in onze wijk zouden vinden om de straten te sieren? Een mooiere verbinding met de wijk voor de jeugd kunnen wij ons niet wensen!

Daarna werd ons kleine, nieuwe groene project feestelijk onthuld: het buurt-tuintje met een blauw bloeiende sierstruik (Amerikaanse sering). Voor de wethouder was het een primeur: wel eens eerder bomen ‘onthuld’ maar nog nooit een struik…Small is beautiful!

Nieuw initiatief is gelanceerd: ‘weg-geef-plantjes’. 3 kratjes vol jonge plantjes stonden langs de muur op zoek naar hun nieuwe eigenaren.

Bij het wandelen door het speelbos kwamen wij kabouters tegen, gemaakt door de kinderen. Ze hadden een leuke spel ermee bedacht met allerlei opdrachten uit de natuur. Het speelbos is een nieuwe blauwe schommel rijker geworden, cadeau van kids 4 kids!

Het bestuur van de Blauwe Boom heeft ook de kinderen getrakteerd: op de speelplaats was er op die dag een springkussen aanwezig en donderdag daarop hebben de kinderen een mooie voorstelling van Poppentheater ‘Belletje Sterk’ bijgewoond.

Al met al was het een hele fijne feestdag met veel belangstelling. Onze grote dank aan alle mensen die deze gelegenheid tot een mooie feest hebben gemaakt!

Teresa van de Loo

secretaris De Blauwe Boom