Nieuwsbrief zomer 2022

Blauwe Boom      Nieuwsbrief         Zomer 2022

Beste mensen,

Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van wel en wee van ons activiteitencentrum de Blauwe Boom van afgelopen periode.

Hierbij enkele vermeldenswaardige gebeurtenissen:

– begin mei ontvingen wij een droevig bericht dat de echtgenoot van Christa Hart, begeleidster van Teken en Schildersclub plotseling is overleden. Wij wensen Christa heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken.

– Max Mobiel coördinator en bestuurslid Frank Jong heeft een zware operatie ondergaan en is herstellend. Wij zijn blij dat de operatie is geslaagd en wensen hem goede revalidatie tijd en volledig herstel. Momenteel rijdt Max Mobiel een beperkt aantal ritten vanwege de kleine bezetting van chauffeurs. Mocht iemand het chauffeursteam willen versterken, graag! Contact: Bernadette, tel. 061934962.

– Afgelopen 12 mei 2022 hebben wij na 2 ‘corona-jaren’ eindelijk Algemene Leden Vergadering gehouden voor de leden van onze vereniging. Op onze website onder het kopje ‘Laatste Nieuws’ staan de ALV Notulen met meer info.

–  Wij hebben dhr. Ger Voorn verwelkomd als interim voorzitter van onze vereniging. Hij wil ons graag komende jaren bijstaan met raad en daad en daar is ons bestuur erg blij mee.

–  Op 30 juni hebben wij feestelijk afscheid genomen van Antoinette Getrouw in de Blauwe Boom. Als contactpersoon van Woonwaard heeft ze in afgelopen jaren veel voor ons betekend, haar inzet voor de Blauwe Boom was erg groot en altijd positief. Als dank voor al haar goede acties hebben wij Antoinette genomineerd tot ‘Erelid van de Blauwe Boom Vereniging’ en ons klein eetbaar bosje naast het gebouw is feestelijk omgedoopt tot ‘Antoinette Getrouw bosje’ met een leuke plaquette. Het was een mooie ceremonie!

– De nieuwe lading kinderboeken, dankzij onze sponsor de KOOK, heeft de vuurtoren- bieb weer aangevuld. Er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Er zijn ook 4 nieuwe bankjes getimmerd en in het speelbosje gezet. De boomstammetjes zijn gesponsord door Stichting de Kleine Ark. Beide sponsors: onze hartelijke dank daarvoor!

– Blauwe Boom is benaderd door Stichting ‘Thuisblijvers’ voor een kunstzinnig project van gemeente Alkmaar om de verhalen van de buurtbewoners te verzamelen, 40 dagen lang op verschillende locaties in Alkmaar en omgeving. Zie meer info op www.thuisblijvers.com. Er worden 1000 portret foto’s gemaakt en later geëxposeerd in de Grote Kerk. De bus komt op 20 september van 13.30- 16.30 uur vlakbij de Blauwe Boom te staan.

– De zomer is in volle gang en het is stil geworden in de Blauwe Boom. Vakantie! Alle activiteiten hebben een ‘zomerstop’ ingelast en de vrijwilligers en bezoekers nemen de tijd om andere dingen te doen. Wel maken wij plannen om in september weer te herstarten met alle activiteiten.

Hierbij alvast enkele data:

Samen Eten: 1 september, 7 oktober, 18 november, 16 december.

Filmclub: 25 september, 30 oktober, 27 november, 18 december.

Repair Cafè: 10 september, 8 oktober, 12 november, 11 december,

Zingen met Mariannes: 19 september, 17 oktober, 21 november, 19 december.

Kinderactiviteiten: na de vakantie gaat de Kidsclub weer van start wekelijks op donderdag middag van 16.00 tot 17.30 uur. Er komt een nieuwe flyer.

Wekelijkse activiteiten: Koersbal iedere dinsdag middag, teken en Schilderclub woensdag middag en Djembé woensdag avond.

Meer info zie website www.blauweboom.nl.

Ik wens jullie allen een fijne zomer en een goede tijd om op te laden en nieuwe energie op te doen. Graag tot ziens in september in de Blauwe Boom.

Met een warme groet,

Teresa van de Loo

tel.06 27977480