Cafe de Wereld

Eens in 2-3 maanden wordt in de Blauwe Boom “Café de wereld” gehouden. Oorspronkelijk idee: het podium bieden aan de mensen uit de wijk en daarbuiten om hun reis-belevenissen en foto’s te delen met belangstellenden door middel van presentaties (laptop+ beamer + groot scherm). De aandacht van de 5 eerste presentaties ging naar ontwikkelingsprojecten (presentatie over Afrika, Malawi, 2 x Kenia, Nepal). Later ontstond de behoefte om meer variatie in de thema’s te bieden. Het concept is uitgebreid met andere thema’s, zoals: Een muzikale reis door Haïti, Cuba, De wereld van fractals, Duurzame wereld en het milieu.

Expositie van foto’s en reispresentatie ‘Zuid China’.

Speciale gasten: Loes Beemster en Han van Leeuwen. 

Zondag 18 februari 2018 van 14.00-16.00 uur. Activiteitencentrum de Blauwe Boom.

Een aantal jaren geleden hebben mijn man en  ik een prachtige reis gemaakt naar Zuid China waarwe vooral de minderheden van China bezocht hebben.  Via Kunming met zijn vele tempels reisden we naar Tonghai, bezochten daar het Confucius park en Zhus’ Garden complex met vele oude huisjes. In Yanyang zijn de mooiste rijstvelden ter wereld, vooral in de vroege ochtend bij zonsopgang  is het sprookjesachtig mooi. Daarna naar Putzehei, een merengebied met bijzondere dorpjes en klederdrachten. Een hoogtepunt was ook het 10.000 pieken Karstgebergte, heel indrukwekkend.  Verder nog naar een Dongdorp met 5 drumtorens, de prachige Huanguashu watervallen en als afsluiting een lichtshow op het water van de Li-river in Yangshuo.

We hebben prachtige foto’s gemaakt, waarvan u er een aantal in een kleine expositie kunt zien in het activiteitencentrum de Blauwe Boom, Bart van der Leckstraat 1, 1816 XP Alkmaar.

De opening van de expositie met de reisverhaal zal plaatsvinden op 18 februari zijn om 14.00 uur. De opening wordt omlijst met gedichten van onze goede vriend en dichter Han van Leeuwen.

Entree 3 euro p/p incl. koffie en thee met iets lekkers.

 

 

Info: Teresa van de Loo, Tel. 072-5119921
Of mailen via het contactformulier

 

 

CAFÉ DE WERELD | ACTIVITEITENCENTRUM “DE BLAUWE BOOM”