Cafe de Wereld

Eens in 2-3 maanden wordt in de Blauwe Boom “Café de wereld” gehouden. Oorspronkelijk idee: het podium bieden aan de mensen uit de wijk en daarbuiten om hun reis-belevenissen en foto’s te delen met belangstellenden door middel van presentaties (laptop+ beamer + groot scherm). De aandacht van de 5 eerste presentaties ging naar ontwikkelingsprojecten (presentatie over Afrika, Malawi, 2 x Kenia, Nepal). Later ontstond de behoefte om meer variatie in de thema’s te bieden. Het concept is uitgebreid met andere thema’s, zoals: Een muzikale reis door Haïti, Cuba, De wereld van fractals, Duurzame wereld en het milieu.

“Vredescaravan Bosnie en Servie”

Presentatie  van vredesreis in Bosnië en Servië in de Blauwe Boom.

Aan het eind van de Vredesweek in Nederland wordt in het activiteitencentrum de Blauwe Boom  een bijzondere middag georganiseerd.

Een groep enthousiaste mensen uit Alkmaar hebben in het kader van de vredesorganisatie ‘Earth Caravan Europe’ deel genomen aan een vredesreis naar Bosnië en Servië en zullen een persoonlijk verslag van doen aan de hand van foto’s en filmopnames.

De groep heeft onder andere  Srebrenica, Tuzla, Kragujevac en Petrovac bezocht en veel indrukwekkende ontmoetingen gehad met de plaatselijke bevolking. U kunt zien en ervaren wat de huidige situatie in Bosnië en Servië nu is, 20 jaar na de burgeroorlog.

Om deze middag bijzonder te maken zijn ook mensen van de Stichting Wave Srebrenica en Nederlanders die bij de wederopbouw betrokken zijn, uitgenodigd.

Van harte welkom zondag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Activiteitencentrum de Blauwe Boom, B. van der Leckstraat 1, 1816 XP Alkmaar.

Meer info:       Miwa Tamamoto, E-mail: izumi.shiatsu@gmail.com,

Zie ook:          www.blauweboom.nl

Interessante websites van plaatsen die in het reisverhaal aan bod zullen komen:

  1. Peace Flame house FB : www.kpm.ba (alleen Bosnisch)
  2. Srebrenica City of Hope  www.srebrenicahope.wordpress.com (Eng)
  3. Slivertown Brewery FB: www.facebook.com/silvertownbrewery/
  4. De stichting Wave in Srebrenica https://www.youtube.com/watch?v=4sdBu6m4FFc

Entree 3 euro p/p incl. koffie en thee met iets lekkers.

Info: Teresa van de Loo, Tel. 072-5119921
Of mailen via het contactformulier

CAFÉ DE WERELD | ACTIVITEITENCENTRUM “DE BLAUWE BOOM”