Blauwe Boom viert eerste lustrum

De Blauwe Boom viert het eerste lustrum. 

Buurthuis De Blauwe Boom is al vijf jaar actief in de Alkmaarse wijk De Hoef.
In 2013 werd begonnen met verschillende activiteiten: Nederlandse les voor asielzoekers, huiswerkbegeleiding, lach-yoga, teken- en schilderclub, filmclub en repair café. Later kwamen daar nog bij: Eten met de buren, zingen, Café De Wereld en koersbal. Verder voor de kinderen kidsclub, kidsdisco en kidsbios.

Dit jaar is  het aanbod uitgebreid met de Max Mobiel service. Een tweepersoons elektrische auto, bestuurd door vrijwilligers, rijdt dagelijks rond voor ouderen en mindervaliden. De  gemeente stelt de auto ter beschikking.

Afgelopen voorjaar heeft een groep vrijwilligers in samenwerking met de gemeente, Stadswerk 072 en Woonwaard een groenproject gerealiseerd. Een stukje wild plantsoen werd omgetoverd tot een klein ‘eetbaar bos’ met fruitbomen en struiken. Ondanks de hete zomer groeit en bloeit het bosje nu al en over een paar jaar is het een smulbos.

Dit alles is mogelijk dankzijn de inzet van ruim veertig vrijwilligers die op deze wijze bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk. Voor de ‘Blauwe Bomers’ is er reden genoeg om het eerste lustrum feestelijk te vieren. In het weekend van 20 en 21 oktober wordt er een ‘blauw diner’ voor de vrijwilligers en een high tea voor de vrienden georganiseerd, op 26 oktober een feestelijke lunch voor genodigden.

Verder wordt de grote boom naast het gebouw aangekleed met een lange blauwe sjaal. Al maanden zijn breidames aan het wildbreien met wol van de KOOK. Wie raadt hoe lang het breisel is krijgt een blauwe prijs.

Voor meer informatie over De Blauwe Boom: zie www.blauweboom.nl of mail naar De Blauwe Boom