De Max Mobiel vanaf eind 2017

Nieuw: De Max Mobiel vanaf eind 2017
U heeft hem vast wel een keer zien rijden, de Max Mobiel. Dat handige wit blauwe autootje waarmee je echt overal tot de voordeur kan komen. De Max Mobiel rijdt op elektriciteit uit het gewone stopcontact en is dus ook nog milieuvriendelijk. Het vriendelijk ogende autootje is slechts 110 cm breed, zodat hij onder de ruime verkeersregels van een scootmobiel valt. Zelfs op de stoep rijden of parkeren is toegestaan. Er kan 1 passagier mee en achterin past een rollator.

De gemeente Alkmaar financiert de Max Mobiel en we zijn nog in overleg over de bijkomende kosten van stroom, telefoon en kleine schadereparaties. Buurthuizen of wijkcentra met voldoende chauffeurs mogen er mee rijden. Zo vervoeren getrainde vrijwilligers van buurthuis de Blauwe Boom bewoners of bezoekers van De Hoef, Bergerhof en Bergermeer met de Max Mobiel.

Heeft u vanwege de leeftijd of vanwege een beperking moeite om uit huis te gaan, dan kan de Max Mobiel u vervoeren. We houden rekening met extra in/uitstaptijd en lopen waar nodig met u mee. Het gaat om korte ritjes in of rond de wijk, bijvoorbeeld voor het bezoeken van familie, arts, kapper, restaurant, bibliotheek, boodschappen doen, of deelnemen aan activiteiten in een van de (omliggende) buurthuizen of wijkcentra. De passagiers vinden het prettig dat we op tijd kunnen rijden en dat de instap ruim is. De Max Mobiel stimuleert mensen niet alleen tot sociale activiteit op hun bestemming. Ook tijdens de ritten zelf ontstaat een levendig sociaal contact tussen chauffeur en passagier, terwijl voorbijgangers hen groeten.
Een enkele rit kost één euro. U kunt een Max Mobiel rit aanvragen via het telefoonnummer 06 – 1934 9621, via het email adres maxmobiel@blauweboom.nl of via de speciale webpagina voor reservering
https://www.blauweboom.nl/reserveren-max-mobiel/.

Door flyers en visitekaartjes uit te delen, maken vrijwilligers van De Blauwe Boom de Max Mobiel steeds bekender. Begin 2018 rijden de chauffeurs diverse promotie ritten door de wijk. Daarnaast helpen ook steeds meer organisaties in De Hoef en de Bergermeer mee om de bekendheid van de Max Mobiel te vergroten. Bijvoorbeeld organisaties als De Vleugels, Het Hoefblad, WonenPlus, Evean en wijkcentrum De Alkenhorst. Woonwaard heeft een garagebox beschikbaar gesteld waar we de Max Mobiel kunnen stallen en opladen. Haarstudio De Hoef werkt mee door visitekaartjes van de Max Mobiel uit te delen. Buurt-vereniging Geestmolen en wijkvereniging Bergermeer hebben informatie op hun websites geplaatst. Onze gebiedsconsulent heeft een flyer van de Max Mobiel op het raam van haar kantoor geplakt. De beheerder van de informatieborden die in De Hoef staan plaatst daar ook de flyer van de Max Mobiel. Ook de huis-meesters van de flats aan de van de Veldelaan plaatsen de flyer op het prikbord. De bekendheid van de Max Mobiel heeft zelfs een internationaal tintje: een mevrouw in de Bergermeer hoorde voor het eerst over de Max Mobiel van vrienden die in Spanje overwinteren.

Via het gezamenlijke vervoersplatform met enerzijds vrijwillige chauffeurs en anderzijds betaalde openbaar vervoer chauffeurs wordt gewerkt aan onderlinge samenwerking en bundeling van reisinformatie, zodat mensen gemakkelijker van deur tot deur kunnen reizen. Bijvoorbeeld van Max Mobiel in De Hoef via Connexxion tot Buurtbus in Schoorl.

Op 10 en 11 december waren de omstandigheden van weer en verkeer zo slecht dat de Max Mobiel helaas niet kon rijden. Eind 2017 hebben de chauffeurs van de Blauwe Boom de eerste 10 ritjes gereden. We zien dat de belangstelling onder de wijkbewoners geleidelijk toeneemt. Gelukkig melden zich af en toe extra vrijwilligers die met de Max