Eten met de buren

Gezellig eten met elkaar!

Wanneer: Eens in de maand op vrijdag, 18 januari, 22 februari, 22 maart, 12 april, 3 mei en 21 juni 2019

Info: Louise Pinster
tel. 0619760193

Kosten: € 7,-  per persoon.

Elke maand, uitgezonderd juli en augustus op een vrijdagavond komen 50 mensen bijeen in de Blauwe Boom om samen van een heerlijke Indische maaltijd te genieten. Drie dames, allen met een Indische achtergrond, te weten: Wieneke, Sumarni en Sri koken thuis, in overleg, de heerlijkste gerechten. Het gezamenlijk eten is zo populair dat alle avonden vol geboekt zijn en men slechts één maand van te voren kan reserveren. De maaltijden, een 3 gangen menu, kosten slechts € 6 p/p maar vanaf februari 2018 wordt de prijs met € 1 euro verhoogd naar € 7 p/p.

De werkgroep bestaat uit 9 personen: bovengenoemde 3 kokkinnen, de tafeldames: Joks, Elly en Marja, Louise (reserveringen) en Teresa en Jeroen ( organisatie en vervoer),  die de kooksters met hun volle pannen van huis halen. Teresa doet samen met Wieneke, een dag van te voren de boodschappen.

Op donderdagavond worden alvast de tafels al in de goede stelling gebracht. Teresa kookt thuis de soep en Joks koopt de toetjes en het bloemetje voor op de tafels. Louise int de bijdrage van de gasten en houdt nauwkeurig bij wie zich heeft aangemeld.

Een steeds  weer terugkerend minpunt is dat als men niet kan komen, om wat voor een reden dan ook, men zich niet afmeldt. Dat geeft een financieel tekort omdat er wel al is ingekocht. Er staan mensen op de wachtlijst, het heeft weinig zin deze te bellen aangezien zij zelf thuis al aan het eten zijn om 18.00 uur.

Elly en Joks beginnen om 16.00 uur met het dekken van de tafels en later op de middag worden de gerechten in de magnetron, indien nodig, opgewarmd.  Zij delen met hulp van Marja de soep rond en later het toetje. De kooksterren helpen met opscheppen van  de borden en Jeroen zorgt dat de gasten per tafel ordelijk aan de beurt komen. Tussen de gangen door wordt er met de hand afgewassen, iedereen helpt. De vaatwasser is niet geschikt voor het serviesgoed van zo’n grote groep gasten. Na afloop worden de ingekomen gelden geteld en de gedane kosten worden uitbetaald. En daarna moet de zaal nog in orde worden gebracht voor de volgende activiteit, en zo even na negenen ploft de staf thuis moe en voldaan neer op de bank.