Feestelijke lunch

Feestelijke lunch in De Blauwe Boom

Op vrijdag 26 oktober was er de derde festiviteit ter gelegenheid van het lustrum van De Blauwe Boom. Deze keer was het een lunch voor de relaties van De Blauwe Boom. Naast de wethouder bestond het gezelschap uit vertegenwoordigers van vrijwel alle organisaties waar De Blauwe Boom mee samenwerkt in en buiten De Hoef, en bestuursleden en andere actieven van De Blauwe Boom.  De werkgroep, die bestond uit Wieneke, Sumarni, Elly, Joks, Louise en Teresa had zichtbaar veel moeite gedaan om ook deze maaltijd tot een succes te maken.
Toen iedereen aan tafel zat las Petra een van haar gedichten voor, waar instemmend op gereageerd werd. Vervolgens was het een waar feestmaal, met sotosoep, loempia’s croissants en allerlei lekkere broodjes, die iedereen zich goed liet smaken. Halverwege de lunch waren er korte presentaties over de activiteiten. Zo vertelde Louise over het Eten met de Buren, dat al geruime tijd zo’n succes is dat er een wachtijst is aangelegd. Frans de Nobel hield een praatje over het Repair Café, dat het eerste was boven het Noordzeekanaal en nu alom navolging heeft gevonden. ‘Je repareert emotie’ was een terugkerend thema. Bianca Holvast sprak over de Kids Club, de Kids Disco en de Kids Bios, waar voor weinig geld kinderen uit de wijk aan mee kunnen doen. Ze vinden er vermaak en steken ook nog het een en ander op.
DeMax Mobiel kwam aan bod door het verhaal van Frank Jong. In april maakte de Max Mobiel 80 ritjes, nu staat de teller al op 130 vaak korte ritjes. Er is duidelijk behoefte aan deze voorziening.

De wethouder sprak zijn waardering uit, hij was onder de indruk van al deze activiteiten. Ook de wijkconsulent Jos Sinnige kwam aan het woord. Hij heeft alles te m aken met de leefbaarheid in de wijk en vertelde dat er subsidie klaar ligt voor nieuwe ideeën.
Nadat Petra nog een gedicht had voorgelezen was de beurt aan Joks om de gasten te bedanken en de uitslag van de wedstrijd bekend te maken. Joks was de enige die precies wist hoe lang de blauwe sjaal is. De breisters hadden exact 61 meter gebreid, en de prijs, bestaand uit een pakket blauwe kaarsen, ging naar Frans Sontag.