Filmclub

Beste filmliefhebbers,

Onze filmwerkgroep is momenteel aan het brainstormen over het programma voor komend jaar 2018. In de afgelopen tijd hebben wij veel bijzondere en mooie films gezien in de filmclub.
Over het algemeen krijgen de films goede waarderingscijfers, om een paar te noemen:
Our little sister’’: 8,0, ‘El olivo’: 8,7, ‘Carol’: 8,4, ‘Pride’:8,6. Voor de werkgroep is dat de graadmeter van de smaak van het publiek. Wij hebben gemerkt dat gewelddadige films laag scoren en men geen behoefte heeft aan spanning. Dat gegeven nemen wij mee in onze overwegingen voor de volgende filmkeuze. Hopelijk bent u tevreden met onze filmclub en blijf u met plezier komen op de film-middagen in de Blauwe Boom. Neem gerust ook iemand mee om samen van de film te genieten. De zaal vol van filmfans maakt ons blij! Van harte welkom!

 

Filmclub De Blauwe Boom – Verslag 2016

In 2016 zijn er 9 films vertoond. Vooraf aan de voorstelling werd er koffie en thee geschonken aan de bezoekers. De sfeer was erg positief en open. Iedere film werd geïntroduceerd met een kort voorgesprek en na afloop was er soms ook een informele gelegenheid om met elkaar van gedachten over de film te wisselen. De kijkers werden ook gevraagd om hun mening over de film te delen door middel van punten ( 1-10, hoe hogere waardering des te hogere punten). De punten werden geteld om een gemiddeld waarderingscijfer te berekenen. Wij als werkgroep vinden het interessant om de score van de vertoonde films te weten. Bovendien helpt het ons om de voorkeur van de kijkers beter te leren kennen. Dat is ook van belang bij de keuze van de filmprogramma voor de volgende seizoen. Die keuze doen wij als werkgroep gezamenlijk. Iedere lid van de werkgroep draagt verschillende titels voor de “longlist”. Daarvan wordt een shortlist gemaakt en samen in beraad maken wij een definitieve keuze. Hierbij de lijst van films van afgelopen jaar, inclusief het gemiddelde waarderingscijfer per titel.

Helaas was er in de tweede helft van het jaar een daling van het aantal kijkers. Wat de reden daarvan is weten wij niet. Misschien is het feit dat de vertoningslicentie ons beperkt in de mogelijkheden om uitgebreid PR te doen. Er mogen geen persberichten verschijnen om het publiek te benaderen. Wij werken er aan om deze situatie te verbeteren door een groter netwerk en mailbestand te creëren. Wij hopen dat in het nieuwe jaar de situatie zal verbeteren.

De laatste filmvertoning van dit jaar trok 25 bezoekers wat een goed gevoel gaf om met het vertrouwen het nieuwe jaar in te gaan.

 

 

 

Wanneer: Maandelijks op zondag van 14:00 tot 16:00 uur.
Info: Teresa van de Loo, Tel. 072-5119921
Of vul het contactformulier in.
Kosten: