Held van Alkmaar

Helden van Alkmaar

Onlangs zijn twee vrijwilligers van De Blauwe Boom voorgedragen voor de titel Held van Alkmaar. Het gaan om Frank Jong en Bernadette Schotten, beide ook bestuurlid van De Blauwe Boom.

Vanaf het begin dat Max Mobiel geïntroduceerd werd in Alkmaar was Frank Jong betrokken bij dit project. In december 2017 kwam de Max Mobiel naar de Blauwe Boom en Frank werd de coördinator van de Max Mobiel in onze wijk De Hoef. Van enkele ritjes in de week is de Max Mobiel nu dagelijks volgepland. Naast Frank zijn er nog zes vrijwilligers werkzaam als chauffeur. Dagelijks komen de aanvragen van de ritten van mensen uit de buurt. Daarvoor maakt Frank de planning en zoekt daar de chauffeurs bij en anders rijdt hij zelf. Ook als er tekortkomingen zijn aan de Max Mobiel is hij de man die het contact verzorgt met de garage. Daarnaast neemt hij deel aan het gemeentelijk overleg over vervoer. Iedere maand worden meer dan 200 mensen geholpen om op de plaats te komen waar zij naar toe willen. Frank besteedt iedere dag meer dan 6 uur aan de Max Mobiel. Hij doet dit in alle bescheidenheid en hij is vriendelijk en voorkomend voor de mensen die hij helpt. Verder doet hij nog ander vrijwilligerswerk. Zonder Frank geen Max Mobiel in onze wijk.

Bernadette Schotten  maakt ook deel uit van het bestuur van de De Blauwe Boom. Ze is gastvrouw van Repair Café en houdt de administratie en financiën bij van deze actieve groep. Daarnaast is zij de contactpersoon voor de verhuur van De Blauwe Boom, wat een belangrijke inkomstenbron is voor onze vereniging. Ze is één van de meest actieve chauffeurs van de Max Mobiel. Verder is ze verantwoordelijk voor de huishoudelijke zaken binnen de Blauwe Boom, zoals de keuken, de schoonmaak en het voorraadbeheer. Kortom Bernadette is een schaap met vijf poten en onmisbaar voor het reilen en zeilen van het activiteitencentrum De Blauwe Boom.