High tea in De Blauwe Boom

High tea in De Blauwe Boom

Op zondag 21 oktober vierde De Blauwe Boom het eerste lustrum met zo’n dertig Vrienden van De Blauwe Boom door middel van een high tea. Tegen drieën stroomde het gebouw weer vol met de leden van de vereniging, die ontvangen werden met blauwe bubbels die weer goed smaakten. Ook nu waren de tafels feestelijk versierd met veel blauw. Er stonden overal etagères en borden met traditionele en minder traditionele lekkernijen. De zalm sandwiches, komkommer sandwiches en quiches zijn natuurlijk niet weg te denken, maar er was ook baklava en andere zoete versnaperingen, teveel om op te noemen.
Agatha Bekker vertelde het sprookje van Hans en Grietje in een alternatieve versie, waarin zowel Meneer de Uil als een feest in De Blauwe Boom een rol toebedeeld kregen. Zij kreeg een warm applaus.
Hierna was het een gezellig bijpraten met oude en nieuwe bekenden, onder het genot van talloze kopjes koffie en thee en het tot zich nemen van al het verzamelde lekkers.
Tegen het eind las Petra van Rijn twee gedichten voor over De Blauwe Boom, die gewaardeerd werden door het publiek. Na nog wat slotwoorden was de middag voorbijgegaan in een prettige sfeer en ging ieder zijns weegs, maar niet voordat er buiten onder de gebreide blauwe bomen nogal wat foto’s waren geschoten om de herinnering vast te leggen.

De Blauwe Boom versierd

In het kader van het eerste lustrum van De Blauwe Boom springen twee verschillende activiteiten in het oog, bijna letterlijk, die het gebouw sieren of dat nog gaan doen.
Bij de high tea was er de mogelijkheid om een blauwe spreuk met een blauwe wijsheid te vereeuwigen op een tegeltje. Onder veel gelach werden de witte tegels beschreven met blauwe teksten. Het is de bedoeling dat de tegels gebakken worden om de gezegdes houdbaar te maken. Na verloop van tijd worden ze dan bevestigd boven het doorgeefluik naar de keuken.
De gasten van de diverse feestelijkheden hebben de tentoonstelling Wijkgezichten van de tekenclub al gezien. De tekenclub heeft zich uitgeleefd in schilderijen over de omgeving van De Blauwe Boom op een zeer fraaie, kunstzinnige wijze. De molen werd in beeld gebracht, de Blauwe Boom en de Hoevervaart en zo nog  het een en ander wat er te zien valt in De Hoef, stuk voor stuk de moeite van het bekijken waard. Zo kan de wijk ook eens met andere ogen gezien worden en is De Blauwe boom een mooie versiering rijker.

Petra van Rijn