In memoriam Rinus Harder

Op 24 juni 2020 is Rinus Harder overleden op de leeftijd van 84 jaar.

Een markant persoon en een bijzondere vrijwilliger van de Blauwe Boom. Een kanjer die maar moeilijk afscheid kon nemen.

Wie kende hem niet?

Een aantal jaren was hij actief betrokken bij Repair Café in de Blauwe Boom om fietsen te repareren. Zijn beroep kwam daar goed van pas, “een echte oude fietsenmaker”. Toen het niet meer ging wegens zijn verslechterde gezondheid kwam hij toch regelmatig even langs voor de gezelligheid en een praatje.

De andere kwaliteiten van Rinus kwamen tot uiting met onze gezellige activiteit ‘Eten met de buren’. Eens in de maand maakte hij met veel toewijding prachtig versierde smaakvolle saladeschotels.

Daarnaast had hij veel plezier om iedere keer weer de gasten te trakteren op een door hem zelf geschreven gedicht. Het werd een soort traditie om met zijn gedicht het diner te laten beginnen en iedereen genoot ervan. Soms moest hij zelf een traantje laten bij het voorlezen omdat het gedicht een gevoelige herinnering bij hem opriep. Ook bij de aanwezige gasten wist hij een gevoelige snaar te raken. Zijn voordrachten waren authentiek en ontroerend en gaven een bijzonder moment aan de gezamenlijke maaltijden.  

Toen ik hem verschillende keren thuis bezocht was ik onder de indruk van zijn voor- en achtertuin. Het was altijd keurig verzorgd en vol van bloemen en planten. In zijn serre stonden de zaailingen en jonge plantjes. Rinus had   ook groene vingers en met veel passie en plezier was hij bezig in zijn tuin zolang zijn gezondheid het toeliet.

Nu nemen wij afscheid van Rinus, dankbaar voor al het goede dat hij gedaan heeft in zijn leven en voor zijn positieve inzet in de Blauwe Boom. Moge Zijn ziel rusten in vrede.

Mede namens het bestuur van de Vereniging de Blauwe Boom,

Teresa van de Loo ( secretaris)