Kerstdiner

Kerstdiner De Blauwe Boom

Op 14 december werd het kerstdiner voor vrijwilligers van De Blauwe Boom gehouden. Vanaf half zes was de inloop, en wie binnenkwam zag feestelijk gedekte tafels met servet en kerstwens en uitbundige kerstversiering in de zaal die zich langzaam vulde met fraai uitgedoste gasten. De meesten brachten iets te eten mee, en op lange tafels verscheen het ene na het andere gerecht. Er waren allerlei salades, er was soep, er was bami en hapjes in bladerdeeg, een overvloed die teveel was om allemaal op te noemen. De entree werd omlijst door muziek op de keltische harp door Inge Siezenga. Teresa van de Loo heette iedereen welkom. De glazen werden gevuld en een voor een werden de mensen van de verschillende tafels uitgenodigd om toe te tasten, dit om het een beetje ordelijk te laten verlopen.
Rinus Harder trad naar voren met een kerstverhaal uit 1942, een authentiek Flappie- verhaal dat veel bijval kreeg. Trijnie Bakker las een gedicht voor,………, en later presenteerde Agatha Bekker een nostalgisch gedicht over Kerstmis in haar jeugd. Aan het eind van de maaltijd zongen de gasten kerstliedjes met begeleiding van Marian de Boer en klonken de slotklanken van de harp van Inge Siezinga.
Zo genoten rond de 40 gasten van het feestgebeuren in De Blauwe Boom en kan er teruggeblikt worden op een geslaagde, vreugdevolle bijeenkomst.