Klein Eetbaar Bos

Onlangs hebben wij een positieve reactie gekregen dat de subsidie voor de beplanting van het klein eetbaar bos is toegekend. We zijn er blij mee en zijn meteen aan de slag gegaan om de fruitbomen en struiken te bestellen om ze zo snel mogelijk te kunnen gaan planten.

Woensdagochtend 30 mei heeft Stadswerk 072 afgebroken boompalen geleverd, die wij konden hergebruiken als steun voor de bomen.

Donderdagochtend 31 mei om 8.30 uur kwam de firma Meijer de bestelde bomen en struiken brengen, allemaal van prima kwaliteit. Appelbomen, perenbomen, pruimenboom, seringen, vlinderstruiken, hortensia’s, verschillende soorten bessen, waaronder hele bijzondere aalbessen op stam en zelfs aardbeienplantjes, waar de eerste aardbeien bijna plukbaar zijn.

Het weer was onheilspellend (er was storm op komst en sommigen spraken zelfs van ‘code oranje’), maar rond 15.00 uur zijn wij (4 vrijwilligers) onder leiding van onze coördinator Hans aan de slag gegaan om de bomen en struiken te planten. Eerst werden alle planten op de juiste plek gezet voor een goed overzicht. Daarna gingen wij ze allemaal stuk voor stuk in de grond zetten.

Het was een heel karwei, boompalen zagen en voorzien van een punt, kuilen graven, fruitbomen planten en boompalen aan de bomen vastzetten.

Er kwamen kinderen van de kidsclub nieuwsgierig kijken en vroegen of ze water aan de plantjes konden geven. Natuurlijk!

Aan het eind van de klus hebben wij nog aan de schutting een bordje opgehangen:

‘KLEIN EETBAAR BOS’. Geniet van de natuur!

Rond 18.00 uur was de klus geklaard.

Zaterdag 2 juni werd de aarde ingezaaid met een blauw vlinder- en bijenbloemenmengsel en bodembedekkers.

Alles ziet er nu al prachtig uit. En straks… als alles gaat groeien en bloeien dan hebben wij een stukje weelderige natuur naast de deur van de Blauwe Boom, tot vreugde van ons allen.

Onze grote dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het tot stand komen van dit mooie project.

Teresa van de Loo