Koersbal

Koersbal is een sport die het beste te vergelijken is met jeu de boules. Op een baan van 8 bij 2 meter moet een bal zo dicht mogelijk bij een wit balletje, de Jack, worden gerold. Het is een behendigheidsspel, waarbij kracht niet noodzakelijk is. Koersbal is afkomstig uit Australië.

We zijn begonnen in september 2015. Ali de Jong en Alie Molenaar zijn de twee oprichters van koersbal. We begonnen met 8 man en vrouwen. Later uitgebouwd tot 14 mensen.

Het spel wordt gespeeld op een lange mat van 8 meter lang en 2 meter breed. Het gaat er om grote ballen zo dicht mogelijk bij een klein wit balletje te rollen. Wie daar het best in slaagt krijgt de punten. Maar het probleem is dat de bal uit het lood is, dus aan een kant verzwaard. Je kunt nooit recht over de mat rollen, dus de bal gaat koersen en met een bocht over de baan. Lachen dus en heel gezellig. Ook hebben we een koffie pauze en kunnen we wat bij kletsen.

Daarnaast hebben we nog wat andere activiteiten. Met kerst hebben we gezellig ’s middags gezamenlijk gegeten. Iedereen had zelf wat gemaakt en mee genomen, ook onze eigen drank. Het was heerlijk allemaal. In de zomer van 2016 hebben we gezellig van ’s middags tot ’s avonds bij Ali de Jong in de tuin gegeten. Ook dat was geslaagd. Een mooi weertje er bij, dus voor herhaling vatbaar.

De middag begint om 13:00 uur en duurt tot 15:30. Onze speciale koffie zetter is Bob Diallo. We willen uiteindelijk 16 leden krijgen. Het zijn er nu nog maar 12, dus we zijn nog op zoek. U bent welkom.

Wanneer: Elke dinsdag, 13:30 – 16:00 uur Info: 072-5110459

Om u een leuke impressie te geven kunt u hier kijken met welk leuk team wij koersballen en met de kerst gaan wij gezellig eten met elkaar.