Nieuwsbrief mei / juni 2020

Nieuwsbrief Blauwe Boom mei – juni 2020.

 Beste lezers,

Hopelijk maken jullie het naar omstandigheden goed, ondanks alle corona beperkingen en onzekerheden. Soms bereiken ons ook persoonlijke berichten van ziekte en zeer. Voor degenen, die er mee geconfronteerd worden, veel sterkte en beterschap toegewenst!

Nu even enkele belangrijke mededelingen.
Zoals bij sommigen al bekend is, het bestuur van de Blauwe Boom heeft besloten om pas

1 september 2020 open te gaan, mochten de omstandigheden het toelaten.

Wij hebben deze beslissing genomen nadat alle gevraagde activiteitenbegeleiders hun wens hebben uitgesproken om na de zomer hun activiteit te hervatten. Met uitzondering van djembé groep, die graag in juni door wil gaan met de workshops.

Inmiddels is er een ‘corona-protocol’ op maat opgesteld volgens de richtlijnen van RIVM en alle betrokkenen (begeleiders, bezoekers, vrijwilligers en vrienden) zullen ervan op de hoogte gesteld worden.

Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen, ontsmettingsmateriaal aangeschaft, markering op de grond aangebracht om de looproute aan te wijzen etc.  Een kleine groep heeft corona – proof’ gelopen in de Blauwe Boom bij wijze van oefening.

De leverancier van Max Mobiel heeft aangekondigd om binnenkort een flexibele plastic beschermwand te monteren zodat de auto weer op weg kan…

Wat betreft Algemene Ledenvergadering van onze vereniging: gezien bijzondere omstandigheden overweegt het bestuur via de mail te voldoen aan deze verplichting en de leden de desbetreffende stukken/ verslagen op te sturen.

Achter de schermen blijven wij actief betrokken. Er is veel uitwisseling via de mail met de gemeente en met elkaar, soms ook een persoonlijk contact.

Verder is ons klein eetbaar bosje onlangs ontdaan van onkruid en staat mooi in bloei, nog niet lang geleden vol van vergeet-me-nietjes, en nu vol van klaprozen! Er zijn ook volop aalbessen en kruisbessen aan het groeien en hier en daar zijn al kleine appels, peren en pruimen gespot. Ook vogels en insecten komen er graag op bezoek! Zo zie je dat de natuur gewoon ongestoord doorgaat…gelukkig maar.

De zomer! Wij zullen ons best doen om het stukje groen naast ons activiteitencentrum extra aandacht te geven in de komende tijd. Het zou fijn zijn als er een paar vrijwilligers te vinden zijn om samen af en toe af te spreken en iets buiten te doen, in ons eetbaar bosje en/of de binnentuin van de Blauwe Boom. Desnoods onkruid wieden of insecten- hotel timmeren…en in de pauze kopje thee met gebak en een goed gesprek om de zomer goed door te komen…. Groene vingers krijg je zo, is niet nodig om een handje te helpen! De enthousiastelingen mogen zich graag bij mij melden via de mail info@blauweboom.nl of tel 072-5119921.

Laten wij de komende tijd genieten van de natuur, de zon, de zee en de duinen om de hoek. En ook van elkaar, op gepaste afstand, helaas…

Hopelijk kunnen wij dan met een frisse moed en de nieuwe energie in september in goede gezondheid elkaar weer ontmoeten! Dat wens ik jullie allen mede namens het bestuur,

Teresa van de Loo

secretaris Vereniging Blauwe Boom

Wilt u geen e-mail meer ontvangen van de Blauwe Boom? klik hier om u uit te schrijven.