Nieuwsbrief

De Blauwe Boom

Nieuwsbrief  maart 2024

Beste mensen,

Het wordt tijd om jullie op de hoogte te stellen van allerlei zaken en nieuws die ons  activiteitencentrum de Blauwe Boom aangaan.

Allereerst een verdrietige mededeling: op 30 januari 2024 is André Huijzendveld overleden, hij is 75 jaar geworden. André was mede-oprichter van Repair Café en vereniging De Blauwe Boom, was 3 jaar voorzitter en toegewijde gastheer. Op de website www.blauweboom.nl onder ‘laatste nieuws’ staat ‘In memoriam’ aan hem gewijd.

Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang. Alle lopende activiteiten zijn na de kerstvakantie weer opgestart. Binnenkort op 15 maart gaat een nieuwe wekelijkse groepsactiviteit van start: ‘Bewegen voor senioren’ op vrijdag middag van 14.00 tot 15.00 uur. Van harte welkom! Het bestuur hoopt dat alle deelnemers zullen zich snel thuis voelen in de Blauwe Boom en wenst iedereen veel plezier en succes.

Nieuws van het plukbosje en speelbosje: daar is onlangs veel werk verricht! Half februari kwam er een vrachtwagen volgeladen met nieuwe houtsnippers  om de paden te ‘verfrissen’ en een paar dagen later hebben wij 6 fruitbomen bij geplant: drie hoge ( cadeau van de gemeente) en 3 laag groeiende (die wij zelf bekostigd hebben). Dat om de schade van de storm ‘Polly’ enigszins te herstellen. Nu maar hopen dat de jonge bomen goed gaan aarden en in de toekomst veel lekkere vruchten zullen dragen. De appels en pruimen van de bomen die al 5 jaar staan zijn heerlijk, dus de aanvulling was meer dan welkom. Grote dank aan de medewerkers van Stadswerk 072 voor de positieve en goede samenwerking. Top!

Over ‘groene plannen’ gesproken: gemeente Alkmaar wil graag goede initiatieven en ideeën in verschillende buurten inventariseren en de bewoners de kans bieden om in gesprek te gaan over hun buurt. Binnenkort wordt er ’WIJK aan ZET ACTIE’ gelanceerd. De 3 beste ideeën worden gerealiseerd. In het kader van deze actie komt donderdag 18 april van 10.00 tot 13.00 uur een rood busje van de gemeente bij de Blauwe Boom staan om de bewoners te ontmoeten. Vanuit de Blauwe Boom willen wij voorstellen om vóór die datum alvast met de bewoners samen te sparren over dit thema. De geïnteresseerde bewoners kunnen contact met mij (Teresa) opnemen via de mail of telefoon (info@blauweboom.nl of 06 27977480). Wij hopen dat de bewoners hun kans zullen grijpen en met goede ideeën komen.

Er zijn een paar belangrijke huishoudelijke mededelingen.

Wat betreft het verhuur:

Het bestuur is heel blij dat Kevin Dominicus  heeft eenmalig verhuur en feestverhuur  onder zijn hoede genomen. Kevin woont in het complex van de Blauwe Boom en raakte steeds meer betrokken wat wij erg waarderen. Wij wensen Kevin veel succes en plezier in de Blauwe Boom.

Het verhuur prijs voor eenmalige verhuur is 1 euro gestegen en kost € 16,00 per uur. Andere prijzen zijn hetzelfde gebleven. Voor totale overzicht zie meer info op de website www.blauweboom.nl/verhuur.

De verwarming: wij worstelen met de thermostaat en gasrekening die vorig jaar enorm is gestegen! Gezien de gasprijzen was dat enigszins te verwachten maar toch is dat een grote tegenvaller. Wij zijn bezig met Woonwaard om oplossing te vinden voor de toekomst. Voor nu: de thermostaat is opnieuw geprogrammeerd voor de vaste wekelijkse activiteiten. Bij maandelijkse activiteiten moet de temperatuur handmatig ingesteld worden.  De thermostaat is sinds kort voorzien van een kastje
(dankzij onze penningmeester, compliment!), de sleutel hangt in de sleutelkast in de gang. Het gaat erom dat wij allemaal ons verantwoordelijk voelen voor een goed beheer van de Blauwe Boom. Verder een kleine, duurzame suggestie: iedere dag WARME TRUIENDAG!

Nu even iets minder leuk maar moet toch van het hart:

Er zijn in afgelopen korte tijd 4 tafels beschadigd en poten afgebroken, 3 stuks hebben wij kunnen lassen, 1 is onherstelbaar vernield. Ook 2 stoelen leuningen zijn kapot gegaan. Daar schrikken wij van, dat zijn we niet gewend. Wij vermoeden dat dat komt omdat de tafels niet op de juiste manier opgestapeld worden. Ik vraag iedereen die de tafels verplaatst om dat te doen met zorg en beleid.  Wij gaan een instructie maken om de tafels op de juiste manier te stapelen en hopen dat men zich eraan zal houden om schade te voorkomen. Onze verhuurprijs is daar niet op berekend.

Tot slot graag nog even aandacht voor het volgende:

Samen Eten club heeft nog ruimte voor extra deelnemers om gezellig aan te schuiven op vrijdag     12 april en 24 mei. Opgave: Louise Pinster, tel. 0619760193.

Vrijdag 19 april van 11.00 tot 13.00 uur gaan wij crea knutselen: etagères maken! Benodigdheden graag zelf meenemen: 3 mooie borden van verschillende grootte (groot, midden, klein), 2 sierlijke kopjes, een klein versiersel voor de top (allemaal tweedehands). Kosten: 3 euro incl. koffie/thee.

Opgave: bij Louise Pinster, tel.0619760193.

Vrijdag 3 mei organiseren wij een ‘High Tea’ met lekkers en een speciale gast: Agaath Bekker: kunstenares en dichteres die ons graag verteld over haar passie. Kosten: 4 euro p/p. incl. koffie/thee. Opgave: Louise Pinster, tel. 0619760193.

Sjoelclub zal blij zijn met een paar nieuwe spelers wekelijks op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Het is gezellig dus kom erbij als je zin hebt om iets te doen in groepsverband.

Contact: Ali de Jong 072 5110459.

Van harte welkom bij een of andere leuke activiteit! Voor meer info zie de website www.blauweboom.nl.

Met een warme lentegroet namens het bestuur van de Blauwe Boom,

Teresa van de Loo

secretaris