Nominatie Held van Alkmaar

Beste mensen,

Wellicht hebben jullie het al gehoord: in het kader van Internationale Dag van de Vrijwilliger heeft  vrijdag 8 december een feestelijke nominatie van 50 Alkmaarse Helden in het buurthuis de Rekere plaatsgevonden. Alkmaar telt 30 duizend vrijwilligers, in heel Nederland zijn er 6 miljoen!

De wethouder Anjo van de Ven en de directeur van de Vrijwilligerscentrale (VCRA)  Eerde de Swart hebben toespraken gehouden. Vervolgens zijn de vrijwilligers uit verschillende Alkmaarse organisaties ieder persoonlijk naar voren geroepen en gefeliciteerd met de eervolle benoeming tot Held van Alkmaar.

Ik mocht ook deel uitmaken van dit kleurrijke blijde gezelschap. Ik voelde me vereerd en dankbaar  en tegelijkertijd was ik ervan overtuigt dat deze eer aan alle vrijwilligers van de Blauwe Boom toekomt. Wij zijn allemaal Helden van Alkmaar, helden van de Blauwe Boom! Het is volgens mij  een teamwork van ons allen die zich actief inzetten om iets moois in de wijk van te maken. Zonder jullie bestaat de Blauwe Boom niet. Deze onderscheiding is dus voor ons allemaal. Dat wij met elkaar hier trots op mogen zijn!