Peter Peters Held van Alkmaar 2021

Nominatie Peter Peters voor Held van Alkmaar 2021 

 door Activiteitencentrum De Blauwe Boom

Peter Peters heeft zich de afgelopen decennia ingezet voor de buurt. In 2009 heeft hij het Buurtoverleg de Hoef Zo! opgericht. Daarin heeft hij verantwoordelijkheid genomen om samen met een aantal buurtbewoners een buurtkrant op te richten. Jarenlang van 2011 tot en met 2016 was dit het communicatiemiddel voor de buurt. In totaal zijn er 29 edities verschenen. Ook sinds 2009 zijn er regiegroepen in iedere wijk van Alkmaar. Peter heeft als voorzitter met de regiegroep Alkmaar West vele initiatieven in de buurt ondersteuning gegeven.

Één van de meest bijzondere prestaties van Peter Peters is zijn inzet voor activiteiten in de buurt bij de sluiting van buurthuis Alkmaar West. Een groep buurtbewoners zagen nieuwe kansen om de activiteiten die in buurthuis Alkmaar West zouden stoppen voort te zetten op een nieuwe plek dat Activiteitencentrum De Blauwe Boom is gaan heten. Met deskundig advies en bemiddeling van Peter Peters en met hulp van de regiegroep is het mogelijk geworden een goede start te maken voor Vereniging De Blauwe Boom. Vandaar dat Peter Peters erelid is van Vereniging de Blauwe Boom.

Het bestuur van Vereniging Activiteitencentrum De Blauwe Boom is Peter Peters enorm dankbaar voor wat hij heeft gedaan voor de gemeenschapsopbouw in Alkmaar West  en draagt daarom Peter Peters van harte voor voor de onderscheiding “Held van Alkmaar”.