Repair Café Relaas

De volgende meeting staat gepland voor zaterdag 23 december

Repair Café 11 november 2023
Op de dag van Sint Maarten de 11 de Repair Café van 2023.
Vandaag het zelfde aantal aanbiedingen als vorige maand nl. 26.
Technisch gelukt 13, niet meer te repareren 5 , 2 kregen advies mee en Klaas
kijkt thuis nog een speakertje na, evenals Maikel (of Rob) een stofzuiger mee had.
Onze textiel herstel ploeg hadden 5 klusjes en natuurlijk allemaal gelukt. Graag
bedank ik weer iedereen ook Maria en Bernadette, want zonder hen is het pure
armoe voor de rest.

Repair Café 14 oktober 2023

Het was weer een lekkere reparatiemiddag. Totaal 26 item werden aangeboden, 4x textiel, 8x elektrische apparaten die weer werkten, 2 kregen een advies mee en dan doet ie het weer. 12 apparaten waren helaas niet meer te repareren. We hebben met z’n allen weer een zinvolle middag gehad!
De volgende meeting staat gepland voor zaterdag  11 november.

 

RepairCafé 9 september 2023

Zaterdag 9 september was de eerste reparatiemiddag na de zomerstop. Het was die dag erg warm. Desondanks toch nog een redelijke opkomst. Er werden ca. 18 pogingen gedaan om de klanten weer blij naar huis te laten gaan. Helaas lukte dat niet helemaal! Volgende keer beter!

RepairCafé  13 mei 2023

In mei alweer de vijfde reparatiemiddag dit jaar. Ondanks het prachtige zonnige weer, was het gezellig druk met af en toe weer een wachtrij. Er werden diverse stofzuigers ter reparatie aangeboden. Bij een ervan was de accu niet meer goed. De eigenaar van deze stofzuiger bestelt een nieuwe accu. Een DAB radio werd aangepast  zodat deze weer speelde op de netspanning.  Deze middag verwelkomde het RepairCafé de Hoef een nieuw lid. Welkom Maikel!

De volgende meeting staat gepland voor 10 juni 2023!

In de maanden juli en augustus zijn er GEEN meetings gepland. De eerst volgende meeting is op 9 september 2023.

Een van de stofzuigers die middag.

 

RepairCafé 8 april 2023

Bij deze RepairCafé middag werden ca. 23 defecte apparaten/kleding aangebracht voor reparatie. Een stofzuiger met een klacht werd volledig getest. Een probleem werd niet gekonstateerd. Een Anker naaimachine werd ook ingebracht voor reparatie. De motor draaide niet meer. Na verwijdering van jaren stof en een deskundige smeerbeurt draaide het Ankertje weer als een zonnetje. Al met al een gemiddelde opkomst deze middag. De volgende meting staat gepland voor 13 mei 2023

RepairCafé 11 maart 2023.

De RepairCafé middag van 11 maart jl. was een speciale. Het film team van Groots Alkmaar TV was op bezoek om opnames te maken van de reparaties. Ook werden de bezoekers ge nterviewd. Opzet was een beetje zoals bij Kunst&Kitsch. Het was een heel gezellige meeting met leuke gesprekken en een goede opkomst!  Zelf kon ik helaas die middag niet aanwezig zijn. De film wordt waarschijnlijk uitgezonden op 1 april 2023. De volgende meting staat gepland voor 8 april 2023.

Gezelligheid troef die middag!

 

RepairCafé 11 februari  2023.

Het weer op zaterdag 11 februari was een beter dan op 14 januari. Dit merkten we aan de opkomst. De kleding afdeling was deze keer niet bemand.  Diverse electronische apparaten werden weer “tot leven” gebracht. Tegen het einde van de reparatiemiddag werd er nog een strijd gevoerd met een antieke lamp. Het was spannend maar werd in het voordeel van de reparateurs beslecht. Gerepareerd dus! Reparatie van de antieke lamp.

RepairCafé 14 januari 2023.

Zaterdag 14 januari was de eerste reparatiemiddag van het RepairCafé. Het weer was slecht, het waaide en stormde hard. Dit had invloed op de opkomst die dag. Het was uitgesproken rustig. De textielafdeling deed goede zaken. Een 100% score in het repareren van de kleding.

De technische mensen waren minder succesvol. Volgende keer beter.

En hopen dat het weer op 11 februari beter is.