Sjoelen

Van Koersballen naar Sjoelen.

Verslag van Koersbalclub naar Sjoelclub 2023- 2024.

Eind vorig jaar 2022, zag het er naar uit dat onze geliefde koersbalclub aan het eind van haar bestaan zou komen. Door gebrek aan leden en vooral aan mankracht bij de leden bleek het haast onmogelijk om de zware koersbalmat met maar één man en de rest dames, uit te rollen en aan het eind van de wedstrijd weer op te ruimen. Echt mannenwerk en als de enige aanwezige man ook nog eens door omstandigheden niet aanwezig zou kunnen zijn werd dat een groot probleem. De mat uitrollen is puur mannenwerk en voor één man naouwelijks te doen, ook haast niet met assistentie van een paar dames.

Dit probleem werd aan de leden voorgesteld met de opdracht hierover na te denken en naar een oplossing te zoeken. Dit bracht diverse suggesties naar voren en één daarvan was: overschakelen naar SJOELEN!

Geen gesjouw meer met een zware mat, drie sjoelbakken waren al in De Blauwe Boom aanwezig en de meeste leden hadden al enigen sjoelervaring, dus dit voorstel werd met algemene stemmen aangenomen. Ieder koersballid bleef sjoelclublid dus er was ook geen probleem met de koersbalkas die naadloos overging naar de sjoelclubkas maar iets uitbreiden met enkele leden zou welkom zijn.

Met veel enthousiasme zijn we het nieuwe jaar 2023 ingegaan met het sjoelen, in het begin wat onwennig, velen hadden hun eigen thuisregels nog in het hoofd maar er werden wedstrijdspelregels opgevraagd, scoreformulieren gemaakt, de sjoelbakken met aardappelzetmeel ingewreven en hier en daar wat opgeknapt etc. en nu, november 2023 zijn we nog steeds met acht vaste leden wat net genoeg is om met twee sjoelbakken te spelen maar er zijn drie bakken dus een kleine aanvulling van één of twee personen zou welkom zijn. Wij hopen op deze manier nog vele jaren door te kunnen gaan en wellicht, in de toekomst, en met meerdere mannelijke leden weer het vertrouwde koersbalspel te kunnen gaan spelen.

Met vriendelijke groet,

Ben van Heijningen