Verslag 2020 Kidsclub

Verslag 2020 kidsclub

Weer een raar jaar hebben we gehad met de kidsclub, niet alleen bij de kidsclub, maar in heel Nederland, in de hele wereld……….

We waren heerlijk begonnen in Januari en nog steeds komen er nieuwe kinderen bij en vallen andere weer af, die ouder worden en andere interesses krijgen.

Nog steeds wisselen de aantallen in variatie per keer. Soms is het slecht weer…….., soms veranderen de sportdagen/zwemlessen van kinderen.

 

We hebben een vaste structuur  in de activiteiten:

1x per maand gaan we vuilnis opruimen in de wijk. We hebben van stadswerk 072 spullen in bruikleen gekregen: super stoere krokodillenpapierprikkers, hesjes, handschoenen en hele handige rolemmers voor het vuilnis.

1x per maand gaan we knutselen op thema van de seizoenen.

1x per maand hebben we spelletjesmiddag binnen of buiten

De 4de is de kidsbios.

Na de zomervakantie hebben we het boekenproject wat werd ingeluid door Teresa, die oud bibliothecaris is. Zij verzorgd steeds een nieuwe aanwas van boeken.

De kinderen mogen elke week na de activiteit een boek uitkiezen om mee naar huis te nemen en te lezen. Soms is er een heuse verloting voor de populaire boeken.

8x per jaar hebben we de kidsdisco, waar alle kidsactiviteiten mee zijn begonnen. We hebben inmiddels een vrouwelijke dj en met thema avonden krijgen we soms hulp van de zwarte pieten of een heks.

Nog steeds is het een groot succes. Inmiddels zijn de kleintjes van eerst, de kinderen van de grote disco geworden en hebben we weer een nieuwe club met kids van 4-7 jaar. Echt superleuk. Doordat we met thema’s werken, komen ze vaak verkleed.

Al snel was daar dus de lockdown……echt balen voor iedereen en wat waren we blij dat we na de vakantie weer mochten starten!! Toen kregen we ook 2 snuffel stagiaires van de Willem Blaeu. De kinderen hebben dit als erg leuk ervaren. 2 grote meiden, een echt voorbeeld voor hun. Ze hebben hun stage afgerond met een eigen spelletjes middag en de Sinterklaasdisco.

Nu voor 2021 hebben we tijdelijk andere dagen voor de kidsclub: Woensdag en vrijdagmiddag van 15.30-17.00 uur en zijn we buiten. De Kidsbios en Kidsdisco kan helaas nog niet beginnen.