Geveltuintjes

PERSBERICHT
Alkmaar, 17 oktober 2019
Geveltuintjes in de Bart van der Leckstraat
Op 17 oktober 2019 gingen de bewoners van de Bart van der Leckstraat in de wijk De Hoef aan de slag om hun straat op te fleuren. Voor het buurtcentrum De Blauwe Boom en naast een van de portieken is een geveltuin aangelegd. De grijze stenen zijn eruit gehaald; hier staan nu vaste, groene planten en bloemen.
Het initiatief voor deze geveltuintjes kwam vanuit buurtcentrum De Blauwe Boom. Coördinator Teresa van de Loo: “De straat kon wel een opknapbeurt gebruiken. Met deze bloeiende planten maken we de buurt groener en gezelliger. Het idee om ook een geveltuintje aan te leggen bij het portiek is enthousiast ontvangen. Een van de buurvrouwen in de flat zal het geveltuintje bijhouden. Hopelijk stimuleren we hiermee meer bewoners en hebben we volgend jaar een hele groene, fleurige straat”.

Ook de kinderen hebben hard gewerkt om hun straat kleurrijker te maken. Tijdens de aanleg van de geveltuintjes werd een muurtableau onthuld, dat gemaakt is door kinderen van de Kidsclub in De Blauwe Boom.
Woonwaard, de verhuurder van de woningen in de Bart van der Leckstraat, is blij met het initiatief: “Het groen in de straat geeft een leuke uitstraling en draagt bij aan een prettige leefomgeving, daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte”, aldus Antoinette Getrouw, leefbaarheidsconsulent van Woonwaard.
Het vergroenen van de leefomgeving, ‘stenen eruit, planten erin’, is belangrijk. Niet alleen voelen mensen zich prettiger in een groene omgeving, het is ook koeler in de zomer. Groen zorgt ervoor dat water gemakkelijker wegloopt en is goed voor vogels, vlinders en bijen.

De actie is ondersteund door Steenbreek Alkmaar. Kijk voor meer informatie over een groene tuin op www.alkmaar.nl/steenbreek.
Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Teresa van de Loo, 06-27977480, jt.vandeloo@planet.nl