Repair Café

Gaat voorlopig niet door i.v.m. corona,tot nader bericht

Repair Cafés, een Nederlands initiatief, zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café brengt daar verandering in! Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Wereldwijd zijn er al meer dan 1200 Repair Cafés.

Samen repareren bij het Repair Café.

Gooi uw defecte spullen niet zomaar weg. Ze kunnen vaak nog eenvoudig hersteld worden. En het kost u niets. Alleen onderdelen moeten betaald worden en een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. Als u het naar binnen kunt sjouwen, dan kijken wij of we het kunnen repareren. Alleen TV’s en magnetrons repareren wij niet.

De Blauwe Boom vormt het onderkomen voor het Repair Café voor het repareren van meegebrachte spullen. Tussen 13:00 en 15:30 uur zijn belangstellenden van harte welkom! Neem gerust eigen gereedschap mee..!

Enthousiaste vrijwilligers zitten klaar om o.a. kapotte kleding, printers, laptops, fietsen en kleine huishoudelijke apparaten samen te repareren. Binnenlopen is gratis, maar vervangen materialen worden wel berekend. Bezoekers kunnen een vrijwillige donatie doen.

De volgende bijeenkomst zijn op zaterdag 9 oktober, 13 november en 11 december.

We zijn tevens op zoek naar dames voor de textiel. Lijkt het je leuk om ons te helpen met kleding reparaties kom gerust eens langs.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.repaircafealkmaar.nl. Voor vragen kunt u ook bellen: 06-51629764/072-5124723

Graag tot ziens en alvast prettige zomer!

Wanneer: Maandelijks, op de tweede zaterdag van 13:00-15:30 uur.
Info: Petra van Essen, Tel. 072-5124723 of 06-51629764
E-mail: info-dehoef@repaircafealkmaar.nl
Website: www.repaircafealkmaar.nl
Kosten: vrijwillige bijdrage.